Telecomvak.nl

Home » Sms & Whatsapp

Sms & Whatsapp

Van sms tot WhatsApp

Behalve het voeren van telefoongesprekken, is ook het versturen van tekstberichten enorm populair. De ontwikkelingen op dit gebied maakten een enorme sprong met de opkomst van het internet en de mobiele telefonie. Van e-mail, chat, sms, mms tot WhatsApp: nieuwe mogelijkheden volgen elkaar in rap tempo op.
De bekendste vorm van tekstberichten sturen is nog steeds sms via de mobiele telefoon, maar dit wordt op de voet gevolgd door de applicatie WhatsApp. Je leest hier wat beide precies inhouden en wat je er allemaal mee kunt.

Short Message Service: sms

Dagelijks worden er miljoenen sms’jes verstuurd. De korte tekstberichtjes, die je van mobiele telefoon naar mobiele telefoon kunt versturen, zijn in korte tijd enorm populair geworden. Doordat je in een sms een beperkte ruimte hebt om je boodschap over te brengen, heeft de sms ook een belangrijke rol gespeeld bij de ontwikkeling van het speciale internetjargon dat bol staat van de afkortingen.

Sms’en wordt steeds goedkoper. Waar het tien jaar geleden nog groot nieuws was dat de eerste aanbieder onder de tien eurocent ging zitten als prijs voor een sms, krijg je tegenwoordig bij sommige abonnementen zelfs onbeperkt sms zonder extra kosten.
Via internet kun je vanaf je computer een gratis sms sturen naar een mobiel nummer. Deze websites werken meestal met advertenties óf met een systeem waarbij de ontvanger van de sms betaalt voor het bericht. Deze mogelijkheid voor gratis sms wordt met de opkomst van WhatsApp echter steeds minder populair. Wat houdt WhatsApp precies in? Dat leggen we je hieronder uit.

WhatsApp

Met de opkomst van de smartphone is er een nieuw fenomeen gekomen dat de vertrouwde sms tot een heel nieuw niveau brengt: WhatsApp. WhatsApp is een applicatie voor smartphones waarmee gebruikers gratis sms’jes naar elkaar kunnen sturen. Daarnaast kun je met WhatsApp nog veel meer: zoals chatten, foto’s en filmpjes delen. WhatsApp werd ontwikkeld voor de iPhone maar is inmiddels voor bijna alle smartphones beschikbaar.
Het allergrootste voordeel van WhatsApp is toch wel, dat het je in staat stelt om gratis tekst en beeld te delen. En daarmee zou WhatsApp er nog wel eens op korte termijn voor kunnen zorgen dat de traditionele manier van sms’en tot het verleden gaat behoren.


Comments are closed.