Telecomvak.nl

Home » Uncategorized » Wat is het verschil tussen een prepaid en een abonnement?

Wat is het verschil tussen een prepaid en een abonnement?

Je kan er zelf voor kiezen of je bij je telefoon een prepaid of een abonnement neemt. Een abonnement gaat meer via de provider waarbij je dit abonnement afsluit. Als je er voor kiest om een prepaid abonnement aan te schaffen, kies je er voor om alles meer zelfstandig te doen.

Wat zijn de verschillen?

Bij een prepaid abonnement betaal je van te voren. Je zet je tegoed (aantal belminuten, sms’jes en eventueel MB) zelf op je simkaart. Dit doe je via het internet. Bij een abonnement is het hier het geval dat je gewoon elke maand betaald aan je provider. Je krijgt van deze provider elke maand een aantal belminuten, een aantal sms’jes en eventueel een aantal MB. Hoeveel dit is, heb je van tevoren afgesproken met je provider. Het is ook belangrijk dat als je een abonnement wilt nemen, je eerst goed onderzoek doet naar wat providers voor abonnementen te bieden hebben en wat voor een abonnement het beste bij je past. Als je bij een abonnement over het aantal belminuten, sms’jes en/of MB gaat, moet je hier extra voor betalen aan het eind van de maand. Bij een prepaid simkaart is het zo dat je gewoon niet meer kan bellen, sms’en of internetten. Wel kan je nog gebeld worden en ge-sms’t worden. Bij een prepaid abonnement liggen de tarieven wel iets hoger dan bij een abonnement. Hier van is een voordeel dat als je minder gebruikt, je ook minder betaald. Als je je tegoed dat je hebt gekocht voor op je prepaid simkaart, niet gebruikt, verloopt dit tegoed. Bij een abonnement kan het tegoed niet verlopen. Bij prepaid-internet betaal je per MB een bepaald tarief. Bij een abonnement spreek je van tevoren af hoeveel MB je bij je abonnement wilt hebben. Bij een prepaid kan je ook een voordeelbundel aanzetten, hierbij betaal je van tevoren het aantal MB dat je wilt gaan gebruiken.

Conclusie

Een prepaid en een abonnement zijn dus allebei handig. De ene heeft misschien meer voordelen dan de ander voor jou. Dit ligt er simpelweg aan wat het beste bij jou past. Bedenk wel goed voor jezelf hoeveel belminuten, sms’jes en MB je nodig hebt, voordat je straks teveel moet betalen.

Comments are closed.