Telecomvak.nl

Home » blog » Steeds meer mensen kiezen voor sim only

Steeds meer mensen kiezen voor sim only

In een tijd waarin de consument bewuster omgaat met de inhoud van de portemonnee zien we ook verschuivingen op telecomgebied. Meer mobiele bellers zijn zich er van bewust dat ze met een sim only abonnement veel goedkoper uit zijn. En er zijn nog een aantal redenen waarom er wordt gekozen om het toestel te houden en een sim only abonnement af te sluiten.

Geen duur toestel meer

Waar het grootste gedeelte van de consumenten normaliter zwichtte voor het aanbod van de nieuwte smartphones met hun nieuwe snufjes en capaciteiten, wordt nu meer en meer gekozen voor een goedkoper toestel uit de middenklasse. Dus wel met genoeg functies om van alles te kunnen blijven doen zoals scherpe foto’s maken, snel surfen op het internet en natuurlijk bellen. De toestellen worden dan los gekocht voor een redelijke prijs en daarnaast kiest men een sim only abonnement met voldoende belminuten en een flinke databundel. Na eerst duidelijk een schatting van de kosten gemaakt te hebben ziet men in dat men in de twee jaren die het abonnement duurt flink goedkoper uit is.

Sim only de toekomst?

We leven natuurlijk wel in een maatschappij waarin we graag gezien willen worden met de grote merken om ons heen. Daarom is het moeilijk om de toestellen van de twee grootste merken te weerstaan. Maar recent is volgens een onderzoek uitgewezen dat er genoeg toestellen zijn voor minder geld die zeker dezelfde prestaties kunnen leveren als hun duurdere concurrenten. En dus betaalt de consument zeker een gedeelte puur voor het merk zelf. Dit is ook het geval in de computer en modebranche. Wellicht heeft het te maken met het feit dat de consument tegenwoordig veel meer kennis heeft van zaken en op de hoogte is van hoe het werkt. Tal van vergelijkingssites en andere informatieve kanalen helpen ze een goede keuze te maken en niet meer onnodig te veel te betalen.

Einde in zicht voor prepaid?

Nu de mogelijkheden rond sim only in opmars zijn neemt het aantal verkochte prepaid toestellen sterk af. In het laatste jaar was een flinke daling te zien en dit zal waarschijnlijk doorzetten. Een paar jaar geleden waren er ook nog providers die leasetoestellen aanboden bij een abonnement, maar dat is nooit een succes gebleken. De telefoon was nooit van iemand zelf en de maandelijkse kosten waren daarnaast wel hoog. De hoge kwaliteit smartphones van tegenwoordig kunnen altijd langer mee dan twee jaar en anders kan er voor gekozen worden om deze voor een mooi prijsje op marktplaats te zetten. Op deze manier is de aanschaf van het nieuwe toestel al voor een groot gedeelte terugverdiend.

Comments are closed.