Telecomvak.nl

Home » blog » De Huawei Ascend P7

De Huawei Ascend P7

Op 7 mei 2014 was het zover, de Huawei Ascend P7 werd officieel beschikbaar gesteld voor de verkoop tegen een adviesprijs van 449 euro. De Ascend P7 wordt door Huawei geplaatst in het topsegment, qua prijs valt het toestel echter in het midden segment. Is de Ascend P7 nou een toestel dat thuishoort in het top segment, tussen de iPhone 5S en de Galaxy S5, of niet?

Aan de techniek van de Ascend P7 zal het niet liggen. Het toestel is voorzien van een 1,8 GHz quad-core processor die wordt ondersteund met 2GB RAM geheugen. Op papier zou deze processor sneller moeten zijn dan die van de iPhone 4S. Dit zal ongetwijfeld ook wel het geval zijn. Wanneer het toestel wordt vergeleken met de nieuwe iPhone, de iPhone 5S, blijft er echter qua prestaties geen twijfel mogelijk welk toestel sneller is. Hetzelfde geldt voor de Galaxy S5. Dit toestel is met zijn 2,3 GHz quad-core processor een stuk sneller dan de Ascend P7.

Daar staat tegenover dat de prijzen van de Ascend P7 liggen rond de 400 euro, en die van de Galaxy S5 en iPhone 5S rond de 670 euro. Verder is de Ascend P7 met abonnementbeschikbaar vanaf 20 euro, waar dat voor de iPhone en Galaxy met een gelijkwaardig pakket rond de 35 euro ligt.

Interessant om te vermelden is dat de kwaliteit van de Ascend P7 camera’s (13 en 8 megapixels) de camera kwaliteit van de iPhone 5S tot schande brengt. Verder beschikken alle drie de toestellen over 4G LTE ondersteuning. De Ascend P7 mag dan de prijs van een middenklasser hebben, qua design en functionaliteit doet het toestel niet heel erg onder voor zijn concurrenten.

Comments are closed.