Telecomvak.nl

Home » blog » Bent u al in het bezit van een goedkope smartphone?

Bent u al in het bezit van een goedkope smartphone?

Er zullen maar weinig Nederlanders meer zijn die geen mobiele telefoon meer hebben. Ook groeit het aantal gebruikers van een smartphone nog steeds. Een smartphone is een mobiele telefoon maar dan met veel meer mogelijkheden, zo kunt u hier ook apps op gaan draaien. Nu deze steeds populairder wordt stijgt ook de vraag naar de goedkope smartphone. We willen uiteraard niet teveel betalen maar ook geen model gaan aanschaffen waar we maar weinig mee kunnen. Waar moet u dan ook op letten als u een smartphone aan wilt gaan schaffen? Ten eerste moet u weten dat de smartphones een aantal besturingssystemen kunnen bevatten. Zo draaien de toestellen van Apple op iOS. Dit is wel de enige fabrikant die een exclusief besturingssysteem hanteert. Andere modellen en merken draaien op Android of op Windows.

Zo hebben de populaire smartphones zoals de Samsung Galaxy het Android besturingssysteem en draaien de Nokia modellen op Windows. Welk besturingssysteem u nu moet gaan kiezen is persoonlijk. Voor de apps heeft het bijna geen invloed aangezien alle grote apps beschikbaar zijn voor alle besturingssystemen. Heeft u al een smartphone die u bevalt dan zou u een nieuw model kunnen kiezen met ditzelfde besturingssysteem.

Ook de camera en de opslagcapaciteit is belangrijk

Niet alleen het besturingssysteem is belangrijk voor de keuze van een smartphone. Ook de camera en de opslagcapaciteit zijn zaken om rekening mee te gaan houden. Als u veel foto’s wilt gaan maken dan is het raadzaam te kiezen voor een goede camera. Het aantal megapixels is dan het belangrijkste criterium.

Ook de opslagcapaciteit is iets om rekening mee te gaan houden. Deze kan sneller vol zijn dan u misschien denkt en het kan dan ook handig zijn om te kiezen voor een model wat de opslagcapaciteit kan uitbreiden door het plaatsen van een SD-kaart. Uiteraard moet ook het model van de smartphone u bevallen en het is dan ook goed om eerst uw wensen op een rij te hebben en daarna de keuze voor de smartphone te gaan maken. Er is immers keuze genoeg.

Comments are closed.